BørneIntra v2.15

Velkommen til Børnehuset Viften

 Skiftende billeder

Seneste nyhed...

LUS

Lige for tiden er der mange børn med LUS.

Ikke nu igen!    Jo – såmænd - nu er det igen højsæson for lus. I stedet for at vente på at disse små fæle blodsugere får godt fat, vil vi foreslå, at børn og forældre er opmærksomme på symptomerne og arbejder på at mindske problemerne.

 

Symptomer: Der kan være kløe i hovedbunden, men i nogle tilfælde er der ingen mærkbare symptomer. Ved nærmere eftersyn ses lusene, som er 3 mm lange og gråhvide i farven. Æggene er hvidgule og 0,8 mm lange. De klistrer sig fast til hårene tæt ved hovedbunden.

 

Behandling: Kæmning er en effektiv, billig og uskadelig metode til at fjerne lus med. For at metoden skal være effektiv nok, kræver det dog, at man er meget omhyggelig, og at kæmningen gentages hver anden dag i en periode på 14 dage, fra den sidste levende lus er fundet.

En kæmning tager ca. 20 minutter. Gør håret vådt og behandl med balsam. Red igennem med små skilninger fra pande til nakke. Lus kan især lide at opholde sig ved ørerne og i nakken. Kammen renses af på et stykke hvidt køkkenrulle. Det er vigtigt at bruge en god, tæt kam der holder formen.

 

Pas på!

Da det er sikkert at enkelte lus overlever endog flere aflusninger, er det vigtigt til stadighed og mindst en gang om ugen – at kæmme børnene med en god tættekam i jagten på ”overlevere”.

 

Med venlig hilsen

 

 

 

 

 

 

 

Sundhedsplejerske

Kirsten Birk                                                                                                                                                                         Tættekam =

 

Opslagstavle...

 •  

  HUSK AT DET ER I NÆSTE UGE.....OG HUSK AT ADVARE BEDSTEFORÆLDRENE  OM OMKØRSLER DA DE JO GÅR I GANG MED GRAVE ARBEJDE PÅ MANDAG

   

  Åbent hus-uge/ dekorationsuge.

  Det vil glæde os at se bedsteforældre, forældre eller andre af barnets nære og kære i Viften i

  uge 49, mandag-torsdag.

  Vi holder åbent mellem kl. 9-11 og 14-16.

  Kl. 9. begynder vi i grupperne med samling og herefter kan man lave juledekoration på værkstedet, klippe julepynt hos vaskebjørnene og geparderne, læse julehistorier hos isbjørnene eller

   bare hygge sig og drikke en kop kaffe.

  Man skal medbringe skål til dekoration og eventuelt et lys. Vi har masser af pynt og grønt.

  Mange hilsner børn og personale

  Viften

  02-12-2016