BørneIntra v2.17

Seneste nyhed...

I Børnehaven har vi temauge om Afrika med Indsamlingsdag

Både Vuggestuen og Børnehaven samler ind til børn i Afrika

  Billede

Det er en tradition i Børnehaven Porskjær at unge udsendte fra Folkekirkens Nødhjælp kommer i børnehaven, og fortæller børnene om deres oplevelser mens de boede hos en fattig Afrikansk familie, og om livet sammen med deres Afrikanske "søskende".

Ugen afsluttes med en indsamlingsdag til fordel for børn i Afrika, og de penge som bliver indsamlet går ubeskåret til nødhjælpsarbejdet i Afrika. Vi glæder os til at overbringe pengene til folkekirkens Nødhjælp.

Vores tema om børns vilkår i Afrikanske landsbyer, er et af de tidspunkter hvor de pædagogiske mål i læreplanen om udvikling af barnets sociale kompetencer helt tydeligt kommer i spil.

Det er vores mål:

 • At barnet indgår i relationer med andre børn og voksne, hvor alle forpligter sig og viser ansvar.
 • Styrke barnets sociale kompetencer så det kan være en aktiv del af et forpligtende fællesskab.
 • Styrke barnets individualitet, så det føler sig værdifuldt og stærkt i et socialt samvær.

I løbet af ugen får vi en viden om de vilkår nogle børn i Afrika lever under, hvor de mangler basale ting som mad, rent vand, medicin og skolegang, og der opstår traditionelt et stort fællesskab omkring det at hjælpe.

På forskellige værksteder bliver der arbejdet med temaet. På billedværkstedet tegnes, males og skrives der om Afrika, og der er værksteder hvor der fabrikeres sundt fredagsslik som sælges i børnenes boder til fordel for Afrika.

I både Vuggestuen og Børnehaven sælges der Coffee-to-go om morgenen og fredagskaffen om eftermiddagen doneres til afrika, så den eftermiddag skal alle betale lidt for kaffe/the og boller.

Vi oplever i høj grad at vores børn udviser sociale kompetencer, når de med stor indlevelse og et oprigtigt ønske om at hjælpe donerer legetøj eller penge til børn der har det svært, og at der opstår et fællesskab omkring det fælles ønske om at hjælpe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opslagstavle...

 •  

  Salg af Porskjærtrøje.

  Årets trøje er rød med tryk på brystet. Vuggestuen Porskjær eller Børnehaven Porskjær.

  Trøjen kan købes i størrelserne 104, 116/128 og i voksenstørrelser.

  Prisen er 175 kroner som indsættes på konto nr: 1915 6449545336.

  Bestilling sendes til Lisbeth som meddelelse på Børneintra eller på mail

  Lisbeth.hoejvang@skanderborg.dk

  24-01-2018