Kostordninger

Skanderborg kommune har besluttet,  at der skal være frokostordninger i alle dagtilbud. Det er dog muligt for forældregruppen i det enkelte børnehus at fravælge denne ordning. Det sker ved afstemning hvert andet år.

I Dagtilbud Ry er det kun Lynghoved, der har fravalgt madordningen.

I de fem andre børnehuse er der fuldkostordning. Der er ansat en udannet kosteneansvarlig medarbejder i hvert hus, som sørger for, at der laves mad til børn og medarbejdere hver dag - i de fleste huse i samarbejde med en deltidsmedhjælper.

Der er indrettet et produktionskøkken i hvert hus, som de fleste steder ligger i forbindelse med husets fællesrum, så madlavningen er en central del af hverdagen i børnehuset. Alle kan dufte maden, følge lidt med og snakke herom...

Der udarbejdes ugentlige madplaner, som er tilgængelige på BørneIntra.

 

I alle børnehuse serveres der morgenmad for de børn, der kommer før 7.15

Ved nitiden får alle børn et let måltid (frugt, grønt, brød) og om eftermiddagen serveres der frugt, friskbagt brød, eller nogen gange frugtgrød, koldskål, o.lign.

 

I de fem børnehuse med fuldkostordning varierer frokosten mellem suppe, smør-selv rugbrød og forskellige lækre middagsretter, som ofte er med fisk og årstidens grøntsager.

 

Prisen for fuldkostordningen er ca. 700,- som opkræves sammen med takstbetalingen. Søskende har halv pris på frokostordningen.