BørneIntra v2.17

Seneste nyhed...

Kort indblik i Vrold Børnehus’s vuggestue

Vrold Børnehus ligger på en stor naturgrund. Der er en låge der deler vuggestuen legeplads fra børnehavens. Det giver mulighed for at der kan leges separat og for at man kan komme på besøg hos hinanden. Legepladsen har mange naturlige kroge, terrænet er kuperet og der er mange steder, hvor man kan gå på opdagelse.

I vuggestuen er der tilknyttet 6 pædagoger en pædagogstuderende og en pædagogmedhjælper.

Når jeres barn får en plads i vuggestuen, er barnet garanteret en plads i børnehaven.

 

Børn og voksne går på stuerne fra omkring kl.7.30, når den fælles morgenmad er afsluttet.  Vi siger godmorgen til hinanden, legen begynder og der udveksles beskeder med forældrene. I Fællesskab finder vi ud af, hvordan det er bedst at sige farvel. Nogle børn begynder at lege, andre har brug for at sidde ved en voksen, inden de går i gang med dagens aktiviteter.

 

I Vrold børnehus vægtes en god indkøring og en god start på dagen. Vi giver det enkelte barn omsorg, nærhed, så barnet på egne præmisser får skabt en tryg base. Der arbejdes på at barnet bliver bevidst om egne og andres følelser. Jo mere tryg barnet er, jo mere overskud har barnet til at gå på opdagelse og udforske verden.

Tiden går med hygge leg og små aktiviteter. De yngste børn sover evt.

 

Begge stuer holder hver dag samling, hvor vi bl.a. synger sange fra vores sangkuffert, hvor selv de helt mindste kan udvælge en sang, ved hjælp af figurerne. Andre gange fortæller de voksne historier med levnede lys og små figurer, for at visualisere historien, eller vi leger med rim og remser. Børnene forberedes på dagens aktiviteter.

 

Aktiviteterne foregår i mindre grupper, bestående af 1 voksen og 3-4 børn. Her laves aktiviteter der er målrettet lige netop det enkelte barns aldersgruppe. Det pædagogiske personale er bevidst om, at møde børnene lige der, hvor de er og dermed få skabt en spændende aktivitet som både er udfordrende, udviklende og læringsrig. Det kan være en cykeltur med Christianiacyklen, en tur på legepladsen, kreative aktiviteter, musik og meget mere.

Det pædagogiske personale er bevidst om, at de er ansvarlige for at skabe tryghed, skabe gode sociale relationer, skabe genkendelige og udfordrende rammer, for hermed at give barnet mulighed for leg, læring og udvikling.

 

Hvis dette har vagt jeres interesse, er i altid velkomne til at ringe til Lotte Kjeldsen Hansen, daglig leder, for at aftale et besøg. Tlf.:  87942398

 

En anden mulighed er at kontakte pladsanvisningen i Skanderborg Kommune.

Opslagstavle...

I øjeblikket ingen opslag